FI / SE

SLITAGEDELAR TILL SKOPOR

Hos oss kan ni beställa även tänder av J-serien och patenterade tand-system. I vårt sortiment finns även svetsbara, mekaniska skydd till skopor samt adapters. Genom att använda Stenmann –skopslitagedelar sparar ni pengar, eftersom reparationskostnaderna minskas. I vårt slitagedelssortimentet ingår delar för små till stora grävmaskiner samt slitagedelar till hjullastare.


FEURST-SKOPSKYDD

Hos oss kan ni beställa skopskydd, som fästes i skopan antingen mekaniskt eller så fästs de i skopan genom svetsning. Med dessa skydd skyddar ni skopans mest kritiska delar för slitage. Det går mycket snabbare att byta slitagedelen än att genom svetsning reparera det slitna området i skopan. Den mekaniskt fästade skopslitagedelen fästes i fästningsdetalj, som har fästs i skopan med svetsning. Slitagedelen fästs i fästningsdetaljen med hjälp av en låsningsdetalj.

Obs!

Slitagedelarna, som fästs mekaniskt, har hårdhet 550 Hb och slittåligheten är 30% bättre än i slitagedelarna, som svetsas fast. Förutom kortare tid att byta får ni även längre utnyttjandetid.

FEURST - TANDSYSTEM

FEURST är ett franskt företag, som tillverkar slitagedelar till skopor. FEURST tillverkade från 1960-talet till långt in till 1990-talet tandprodukter för företaget ESCO. Tillverkningen för ESCO avslutades, när FEURST började tillverka sina egna, patenterade tandsystem. Idéen med FEURST-produkterna är att erbjuda kunderna mera säkra, risk- och underhållsfria tandprodukter. Utgångspunkten för produktutvecklingen hos FEURST-produkterna är att minimera tändernas rörelse mot adapters så att adapterns snabba slitage förhindras. På detta sätt förhindras tandens lossning från adaptern.

 

 

Fördelarna med Feurst – Turnkey och Fastkey tandsystem

  • Livstiden är dubbel jämfört med J-series adapters
  • Går inte sönder
  • Bra penetration under tandens hela livstid
  • 75% av tandens vikt kommer i bruk.

Tänder och adapters till J-series grävmaskiner

Vi importerar J-serie-produkter av märket Turbo. Hos oss kan ni beställa tänder och adapters av storleken J 350 ända till storleken J 800. Adapters i storlekarna J 550 och J 600 kan erhållas med lock-alternativet. I dessa adapters finns rälsar, längs vilka man kan byta locken till adapters. Lockbytet går snabbt och enkelt.